Monique Kalkman-Van den Bosch

Monique Kalkman-Van den Bosch (Sint-Oedenrode, 28 november 1964) is een Nederlandse rolstoeltenniser en tafeltennisser. Bij het tennis werd ze in totaal driemaal paralympisch kampioene en viermaal wereldkampioene. Bij het tafeltennis werd ze eenmaal paralympisch kampioene best hydration belts for runners.

Op 14-jarige leeftijd kreeg ze kanker en als gevolg daarvan een dwarslaesie. Ze moest zich sindsdien in een rolstoel verplaatsen. Vijf jaar later werd ze voor het eerst paralympisch kampioene. Vanwege haar goede prestaties is ze opgenomen in het boek “De Top 500 – de beste Nederlandse Sporters van de eeuw”.

In 1997 stopte ze met toptennis. Ze kreeg het advies om te gaan golfen, omdat dit goed was tegen haar fysieke problemen reusable water bottle with straw.

Ook ging zij fulltime voor haar toenmalige sponsor Sunrise Medical werken waar ze verschillende sales-, productmanagement- en marketingmanagementfuncties kreeg. In 2003 keerde ze met haar man terug naar Nederland en kreeg een Europese marketingmanagementfunctie. In 2007 stapte ze over naar Welzorg, ‘s Nederlands grootste leverancier van hulpmiddelen voor mensen met een fysieke beperking running water bottle holder. Daar ging ze aan de slag als manager innovatie en participatie fitness fanny pack.